Viszlát narancsbőr!

Szerző: adri Közzétéve:

9 tuti tipp a cellulitisz ellen

 

Nyakunkon a strandszezon, lassan kezdhetünk vetkőzni, ám a fenekünkön, combunkon, hasunkon talált narancsbőrt önbizalom szempontjából a legmenőbb bikini se ellensúlyozhatja.
Sovány vigasz, hogy a nők 80%-a küzd a cellulitisz valamilyen fokozatával, ha mi se a maradék 20-ba tartozunk. 🙁
Tény, hogy a cellulitisz tényleg senkit nem kímél: ha egy kis – általában örökletes- hajlamunk is van rá, korra és testalkatra való tekintet nélkül jelenik meg, hogy megkeserítse életünket.
Persze helytelen életmóddal azért mi magunk is rásegíthetünk: Ha keveset iszunk és mozgunk, ha szívesen nassolunk, ha ülőmunkát végzünk – sűrű kávé – és cigiszünetekkel (a koffein és a cigaretta a narancsbőr jó barátja) –, sőt, a stressz is rizikótényező lehet.

Hogy vehetjük fel a harcot a narancsbőr ellen?

1. A legfontosabb a nagy mennyiségű folyadék (napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvíz, gyógytea) fogyasztása.
2. A heti legalább 3-4 alkalommal végzett rendszeres mozgás is hatásos (Legideálisabbak az aerob mozgásformák: futás, kocogás, aerobic, spinning, TRX, zsírégető torna, biciklizés, de hasznos lehet az alakformáló torna, a tánc és a pilates is.)
3. Felejtsük el az egészségtelen étkezést (a finomított és fehér cukrokat, fehér liszttel készült péksüteményeket, a zsíros ételeket, sőt a tejet is.) Mindezt cseréljük le rostban gazdag ételekre, teljes kiőrlésű gabonákra, sok zöldségre, gyümölcsre, sovány húsokra.
4.Kerüljük a jojó effektust, mert az csak tovább fokozza a cellulitiszes tüneteket.
5.Kerüljük a különféle mesterséges adalékanyagokat. (Ízfokozók, állományjavítók, tartósítószerek, mesterséges színezőanyagok, édesítőszereket.)
6. Ha valóban meg akarunk szabadulni a narancsbőrtől, érdemes lemondani a káros szenvedélyekről is. Szóval viszlát cigi és kávé! 🙁
7. Ha elég elszántak vagyunk, egy méregtelenítő kúrába is belevághatunk.
8. Az infraszauna is a narancsbőr esküdt ellensége, mivel beindítja a nyirokrendszert, vérkeringést, anyagcserét és serkenti a méregtelenítést.
9.A váltózuhany (azaz felváltva forró és hideg víz) serkenti a vérkeringést, beindítja a bőrregenerálódás folyamatát, erősíti a kötőszövetet, feszesíti a bőrt.
Váltózuhanyt követően törülközővel alaposan dörzsöljük át a bőrünket!