Vigyázat, beépített ember! – Indul a FITNESS-blog

Szerző: agnesfitness Közzétéve:

fitness blog - Ágnes FitnessArra a vicces és hasznos lépésre szántuk el magunkat, hogy vicces és hasznos tartalmakat osztunk meg veletek. Nem csak azért, mert az ÁGNES fitness egy valódi szakértő gárdából álló csapat, ahol tényleg tudományos alapokon lehet sportolni, izmosodni, fogyni, hanem azért is, mert egy családi kuckó is egyben, ahol sírós-nevetős történetek dobják fel az izzadtságcseppeket…

És hogy ki a beépített ember?

Aki a blogokhoz ötleteket gyűjt, de sajnos nem árulhatjuk el, ki ő. Itt jár-kel közöttünk, sőt itt is edz. De tudjátok, mit? Aki elsőként kitalálja, és megírja a Facebookon, vendégünk egy meglepetés ajándékra!

Szóval, reméljük, szívesen követtek minket. Megszólaltatjuk majd az edzőket, megtudhatjuk, miért szívügyük a sport, és apró-cseprő titkokra is fény derül. Bemutatjuk a sportolás szerepét és szabályait a különböző életkorokban, edzettségi állapotokban és élethelyzetekben, hogy többet ne lehessen mentség!

Kezdjük a legfontosabbal: edzőterem vagy torna?

Sokan kérdezitek, mivel érdemes kezdeni, melyik a nektek való. Nézzünk egy 5+1 javaslatot pro és kontra:

  1. Van egy alapvető különbség a kettő között: a monotonitás. Ha tehát önállóan motiváltak vagytok, akkor jöhettek edzőterembe. De ott – ha csak nem választjátok a személyi edzést – nem noszogat titeket senki. Egyedül kell végigjárni az egyes állomásokat, és a kitartás nem fogyhat el.
  2. Nem kevésbé fontos szempont a tudás sem. Az edzőtermi gépek akkor hozzák meg a kívánt eredményt, ha hozzáértéssel választjátok meg a terhelést és a sorrendet. Nem igaz ugyanis, hogy bármilyen és bármennyi mozgás hasznos…
  3. Fontos tudni, hogy van-e valami egészségügyi ellenjavallat. Az aerobic órán az edző az óra jellegétől függően komplex edzést tart, nem hagyhatja ki például a térd gyakorlatokat. Ezt vagy nektek kell tudni, vagy mégis az edzőterem lesz a hasznos számotokra, szakmai segítségnyújtás mellett. Ott ugyanis a feladatok megválaszthatók.
  4. Mi a kitűzött cél? Ha csak jól akarjátok érezni magatokat a bőrötökben, bármelyik mozgásforma hasznos lehet heti kétszer, de egy nagyobb súlyvesztéshez vagy izom építéshez fokozott terhelés szükséges. Az edzőteremben nem csak hétről-hétre fokozható az aktivitás, de bármely napon figyelembe vehető a fizikai vagy lelki hullámvölgy.
  5. Ha a kitartással van gond, érdemes legalább ketten érkezni. Egyikőtöknek sem lesz ínyére lustaságból lemondani az edzést, sőt még talán intenzívebben is mozogtok majd. Ilyenkor akár az edzőterem, akár a tornaóra megfelelő, attól függően, hogy csak edzeni akartok, vagy néhány szót is váltani. Az edzőterem cardio gépein a zsírégető zóna ugyanis úgy ellenőrizhető, ha mozgás közben tudtok beszélgetni!

+1 Nem szakmai kérdés, de nem mindegy, mikor tudtok edzeni. A hajnali vagy a déli órákban az edzőterem áll rendelkezésetekre. Ha mégis iránymutatásra vágytok, bátran kérjetek személyi edzést. Nem csak fizikailag személyre szabott, de egy személyes kapcsolat az edzővel néha még a sport hasznosságán is túlmutat! De a sportpszichológiáról legközelebb!

Most pedig gyertek velünk egy aranyköpés-turnéra!

Csokorba gyűjtöttük néhány gondolatot, ami megütötte a fülünket a fitness-teremben:

  1. Nem érzem, bent van már? (TRX kötélben a lába, miért, ti mire gondoltatok?)
  2. Húzogatni kell! Egészen addig, amíg kemény nem lesz! (Természetesen a cappuccino habosításáról van szó)
  3. Barbit keresem, mert azt ígérte, megtanít cipőt kötni. – Nem lehet elég későn kezdeni – így a recepciós. (Persze ez egy speciális bokatartós kötés, a hagyományos masni megvolt már 6 évesen…)
  4. 60 kiló voltam, amikor szültem. Mire a válasz: – Jézus, én annyival születtem! – jegyzi meg egy fogyni vágyó…

Szeretettel: Katona Ágnes
ÁGNES FITNESS