Van megoldás

Szerző: agnesfitness Közzétéve:

Nem olyan régen a paralimpia versenyzői lepték el az olimpiai falut, akik legalább annyira megérdemlik a figyelmet kitartásuk és küzdeni akarásuk miatt, mint nem sérült sportoló társaik.

Hogy hogyan lehet minden nehézségen felülemelkedni… Hogy hogyan lehet a legnagyobb álmokat elérni… Hogy hogyan lehet nem feladni, hanem minden helyzetből felállni…

És itt ragadta meg a figyelmem a közvetítés!

Hiszen olyan sokan szembesülnek problémákkal az életben, de még épek, egészségesek, mert így adatott, mégsem tudnak a lelki bajokból felépülni. Pedig van, aki tolószékből kosarat dob… Talán igaz, hogy minél nagyobb feladattal kell megküzdenünk, annál többre vagyunk képesek. Kicsit olyan ez, mint a hűtőszekrény: olyan nincs, hogy már nem fér bele semmi…

Hogyan is jön ez a tornához és a mozgáshoz?

Személyi edző lévén sokszor találom magam szemben azzal a helyzettel, hogy a mozgás-igényt, a sportolás elkezdését valamilyen lelki ok motiválja. S a testi átalakulással, a kitartás és a hozzáállás változásával az élet is változni, sokszor megoldódni látszik.

Olvastam egyszer egy finn népmesét:

Lotilko. a repülő ember egy szép napon szállást kér Teventejtől, aki szívesen látja vendégül, de amikor észreveszi, hogy Lotilko éjjelre lecsatolja a szárnyait, irigyen és dühösen kiált fel: „Minek neki a szárny? Van keze, tud dolgozni! Minek neki a szárny? Van lába, tud járni!” És eldugja a szárnyakat.

Lotilko hiába kér segítséget bárkitől, és a mese végére rájön, hogy újjá kell építenie őket, ha megint szárnyalni szeretne a magas égen. Szóval, akinek van, szárnyaljon bátran, ha nincs vagy ellopták, építse újra. Fontos, hogy felálljon, és kezdjen magával végre valamit. És ehhez a sport, azt hiszem, kitűnő indulás!

Szeretettel várunk mindenkit a testi-lelki felfrissüléssel, aki elszánta magát!

 

Katona Ágnes

Ágnes Fitness, személyi edző