(M)Ágnes fitness, avagy mi a vonzó bennünk? – Ildikó sikertörténete

Szerző: agnesfitness Közzétéve:

Mi történt 2015. január 29-én, amikor is beléptél az Ágnes Fitness ajtaján?

Ildikó: Hosszú út volt az már az ajtó előtt is. Régóta éreztem, hogy nem vagyok jól, sem testileg sem lelkileg. Rossz volt, hogy át kellett gondolni, a pincéből felmenjek-e a padlásig, és húsz éve voltam otthon, társaságra, történésre vágytam.

Úgy tűnik, elég elszánt voltál. Mitől volt hosszú az út?

Ildikó: 47 éves voltam, és több, mint száz kiló… Aligha akartam energikus, vékony fiatalok között edzeni, vagy bármit csinálni. Egyszerűen frusztrált volna. De az elhatározás valóban erős volt.

RFA: Aztán egyszer csak megjelentél az Ágnes Fitness recepcióján, hogy mozogni és fogyni szeretnél…

Ildikó: Hosszan böngésztem a kerület fitnesztermeinek honlapjait, és ez volt a legszimpatikusabb. Talán azért, mert annyi hozzám hasonló cipőben járót láttam a képeken. Voltak idősebbek, molettebbek… Így is nehezen indultam el, de legalább úgy éreztem, nem leszek egyedül a problémámmal.

Felszaladtál a lépcsőn és…?

Ildikó: Mondjuk inkább úgy, hogy felvonszoltam magam. Egyet fel, kettőt le… Nem tudtam, hogy ha belépek, hogyan alakul majd, mit mondok, hogyan kezdek neki?

Mi segített, hogy leküzd ezeket az érzéseket?

Ildikó: Ági! Ott állt a recepción, és anélkül, hogy időt hagyott volna arra, hogy meggondoljam magam, nagyon kedvesen megkérdezte, hogy miben segíthet. Gyakorlatilag „rámröpült”, de nekem akkor erre volt szükségem.

Rögtön nekiálltatok?

Ildikó: Nagyon alapos felmérés következett, ami elég megnyugtató volt. Ági pontosan tudni akarta, hogy hányadán áll, mire kell vigyáznia, és azt is, honnan-hová fogunk eljutni. Aztán kaptam egy pulzusmérőt, és belevágtunk.

Mennyire voltak megterhelők az edzések?

Ildikó: Ó, hát én szeretek jajgatni, de sose volt annyira kemény, hogy ne élveztem volna. Csak valahogy jó dolog azt gondolni, hogy az egy teljesíthetetlen feladat, mert akkor még nagyobb önelismerés, ha sikerül… De mindent összevetve egyre jobban érzetem magam, egyre többet bírtam, egyre inkább csinálni akartam. No és az eredmények is magukért beszéltek.

Ildikó története - Ágnes Fitness

Az eredmények motiváltak? Elégedett voltál velük?

Ildikó: Mi az, hogy! Januártól augusztusig 12 kilót fogytam, úgy, hogy az étkezésen szinte alig változtattam. Talán többször ettem egy kicsit kevesebbet, de nem lehet mondani, hogy nagy megvonásokat vezettem volna be. A klimax okozta hőhullámok és idegességek nagymértékben csökkentek. És olyan nőies ruhák kezdtek el rám feljönni, amiket régóta nélkülöznöm kellett! Voltam én már azelőtt kevesebb kiló is, de az izmos testen sokkal jobban mutat minden, még ha egy kis zsírpárna van is az izmok tetején…

Ennek most már több, mint egy éve. Még mindig fogyni szeretnél, vagy mi az, ami miatt kitartasz a mozgás mellett?

Ildikó: Leugorhatna még pár kiló, de alapvetően nem ez az, ami motivál. Elsősorban a társaságot említeném. Ágival is, az edzőtársakkal is mondhatni baráti viszony alakult ki, egyfajta társas klubélet van itt. Annyit viccelődünk, hogy sokszor észre sem vesszük, milyen gyakorlatokon vagyunk túl. És általánosságban elmondható, hogy tele vagyok energiával. Ha abbahagynám a sportot, hamar alábbhagyna. Visszaesnék oda, ahonnan indultam. Nincs mese, rászoktam, és nem akarom abbahagyni!

Mit javasolsz annak, aki szintén sok plusz kilóval hezitál, hogy mit tegyen?

Ildikó: Hezitáljon, de induljon el ide! Tegye fel a lábát az első lépcsőfokra, a többire úgyis fel fog menni. Itt nem hagyják, hogy valaki ne érje el, amit szeretne!