Elég az irodai tunyulásból! – Vera története

Szerző: agnesfitness Közzétéve:

Hogy kerültél az Ágnes Fitnessbe?

Vera: Irodában dolgozom, évek óta nem mozgok semmit, és egyre inkább éreztem, hogy kellene kezdeni magammal valamit. A férjemmel körülnéztünk a környéken, és amikor az Ágnes Fitnessbe betettem a lábam, Barbi egyből szimpatikus volt. Szerencsére el tudott vállalni személyi edzésre, s így belevágtunk a munkába.

Az étkezéseden is változtatnod kellett? Fogyni is szerettél volna?

Vera: Inkább alakformálás volt a cél, bár néhány kilótól is megszabadultam. De az étkezésemet amúgy is teljesen át kellett alakítanom, hogy gyermekem időközben kialakult glutén- és laktóz-érzékenységében példát mutassak és részt vállaljak, amikor étkezünk. Így teljesen eszerint kezdtem el enni. Azóta nagyon jól érzem magam, sokkal jobban bírom a munkát, nem fáj a hátam és a derekam, ami az ülőmunkától kialakulóban volt.

Mennyi időt tudsz edzésre fordítani?

Vera: Hetente kétszer mindenképpen eljövök. A cél a szokásos comb-has-fenék formálása volt, meg szerettem volna néhány hurkától is megszabadulni a hátamon.

Mikor kaptad az első visszajelzéseket?

Vera: Egy év múlva. Hosszúnak tűnhet, de ez tényleg csak hosszú távon hozza meg a gyümölcsét. Aki viszont csak évente látott, teljesen el volt ájulva, hogy milyen csinos lettem.

Mit adott még neked a torna?

Vera: Önbizalmat és állóképességet. Elértem valamit, és nem adtam fel a második edzés után. És nagyon jól esett, hogy olyanok is megdicsértek, akikkel eddig csak munkakapcsolatom volt.

Mikor szeretnéd abbahagyni? Most, hogy a kívánt alakot elérted?

Vera: Szó sincs róla, hogy abbahagyjam! Addig szeretnék heti két edzésre járni, amíg csak bírom! Ha véletlen a hétfői edzésem ünnepnapra esik, mindig kialkuszom Barbitól egy másik időpontot. Nekem most már az életem része a sport.

A glutén- és laktózmentes diétát is tartjátok?

Vera: Sajnos muszáj, de most már egész jókat tudok készíteni! Eleinte minden vacak volt, de szép lassan kitapasztaltam a dolgokat. Ráadásul nekem is segített, szerintem szépen rendbe rakta az emésztésem.

Miben segít a személyi edző?

Vera: Én nehezen viselem, ha feleslegesen várnak rám, szóval mindenképpen eljövök edzeni. Így aztán átsegít a fáradt, esős, lusta napokon. És persze Barbi a pozitív hozzáállásával az edzéseken is motivál. Elhiszem magamról, hogy képes vagyok rá, és ez sokat jelent az élet más területein is.

Tudnál valami útravalót mondani annak, aki szeretne sportolni, de még nem vágott bele?

Vera: Akarat kérdése az egész. Meg akarom csinálni vagy nem? Én meg akartam. És csodálatos érzés, szóval mindenkinek jó szívvel ajánlom.

Rábayné F. Anikó