Alakformáló torna

Szerző: agnesfitness Közzétéve:

Komplex, alakformáló torna Body Ball-al

Az alakformáló torna intervall jellegű, saját testsúlyos, dinamikus, közel 600 kcal-át elégető edzés, átlag 45% zsírégetéssel az óra folyamán.
Továbbá tartásjavító és mozgásfejlesztő coretraining funkcionális gyakorlatokkal, has fókusszal.

Hogy mit is jelentenek ezek a szavak?

Az alakformáló edzés olyan gyakorlatokat tartalmaz, melyek a mindennapi életedet teszik könnyebbé. Ehhez elsősorban a core, azaz tartó izmokat kell megerősítenünk (has, hát, ágyéki szakasz). Gondoljunk csak arra, hogy miket csinálunk nap mint nap? Porszívózunk, takarítunk, elgurult játékokat keresünk az ágy alatt, kertészkedünk stb., ezekhez mind szükségünk van a tartó izmainkra, ezért is kell őket edzeni, hogy sokáig szolgáljanak minket.

Saját testsúllyal dolgozunk, megtanuljuk, hogy kell igazi, szabályos fekvőtámaszt csinálni. Lépésről lépésre haladunk és a végeredményen te is meg fogsz lepődni!

Intervall jellegét tekintve nagy és mérsékelt intenzitású gyakorlatok követik egymást. Az egyik legjobb módszer a fogyáshoz!

Javítja a tartásodat és fejleszti a mozgásodat, ugyanis tele van nyújtó-mobilizáló gyakorlattal, amivel a beszűkült részeket olajozzuk (pld. csípő, váll)

Hogyan zajlik az alakformáló torna?

Az óra első felében – a bemelegítést követően – a comb, vádli és karizom gyakorlatok a hangsúlyosak, majd egy kis „buli feeling”, ezt követően támasz, has, és farizom gyakorlatok következnek, végén pedig a nyújtás-mobilizálás.

Eszközünk a Body Ball, ami ott segít, ahol kell, ott nehezít, ahol kell.
A Body Ball-okat egész órán használjuk, így az eszköz a mozgással és az emberrel sajátos összhangot alkot.

Az alakformáló torna minden porcikát át- és megmozgató, igazi ütős, de elegáns edzés!